Martina Mičková

Kniha s poslušnými i neposlušnými hrdiny

20. 03. 2017 21:00:46
................Přečtete pohádku, knížku otočíte vzhůru nohama a čtete druhou.......................

Dvě pohádky o kůzlátkách spojené do jedné knihy najdete v publikaci Kůzlátka s podtituly Pohádka o kůzlátkách, ale neposlušných a Pohádka o kůzlátkách, ale poslušných.

Pohádky doplňují obrázky slovenského ilustrátora Vladimíra Krále. Pohádka o neposlušných kůzlátkách je klasika. Maminka koza jde na pastvu a doma zanechává sedm malých kůzlátek. Mají zákaz komukoliv otevírat. Avšak neposlušná kůzlátka přesto otevřou vlkovi a ten je sežere. Najezený vlk se potácí ke studánce, aby zapil vydatný oběd. Maminka koza se mezitím vrací domů, zastihne vlka, rozpárá mu břicho, z něhož vytáhne své neposlušné ratolesti. Ty se ze své neposlušnosti poučí a nikdy už vlkovi neotevřou.

Tímto se dostanete do poloviny publikace. Nyní ji můžete otočit o 180 stupňů a čekat na vás bude Pohádka o kůzlátkách, ale poslušných. Postup můžete zvolit samozřejmě i obrácený – přečíst si nejprve Pohádku o poslušných kůzlátkách a teprve poté o neposlušných.

Pohádka o poslušných kůzlátkách na mě zapůsobila poněkud moderním dojmem. Maminka koza má jen tři děti a musí chodit do práce. Vlk má na nose brýle s temnými skly a text jeho písně rozesměje kůzlátka i čtenáře. Místo ke kováři si to zamíří k učiteli zpěvu... co mu poradí? Jak pohádka dopadne? Nemohu prozradit vše a tak jen „naťuknu“, že i závěr nebude stará známá klasika. Knihu vydalo v loňském roce nakladatelství Portál.

Autor: Martina Mičková | karma: 13.62 | přečteno: 369 ×
Poslední články autora