Martina Mičková

Málem nám ušel výhled na Lomnický štít

22. 07. 2017 23:08:51
Starý Smokovec vešel do povědomí turistů jako nejznámější a nejstarší tatranská osada. Většina z vás, stejně jako já, zavítá do místního informačního centra a lanovkou pokračuje na Hrebienok.

Díky galerii optických iluzí jsme Hrebienok ani výhled na Lomnický štít málem nestihli. Zastavili jsme se v tak zvané Tricklandii , která je přímo ve Starém Smokovci. Myslela jsem si, že uděláme „pár“ netradičních fotek pro zpestření rodinné fotogalerie, ale nakonec nám skoro nestačila paměťová karta ve foťáku. Tricklandia je inspirovaná náměty slovenských lidových pohádek a významných reálií i míst na Slovensku, jako je například vodní mlýn Jelka, zámek Bojnice, slovenský národní hrdina Juraj Jánošík, historické slovenské město Banská Štiavnica, Levočská Bílá paní, Terchovská Tiesňava, plavba na dřevěných vorech po Dunajci, Spišský hrad, Betliar- cenná knihovna nebo památkové rezervace slovenské lidové architektury Vlkolínec a Čičmany. Kdo znáte slovenské pamětihodnosti a reálie, pak víte, o jaké perly jde. Výhodu mají ti, kteří disponují aplikacemi v chytrém telefonu. Kdo dnes takový telefon dnes nemá, že? Dechberoucích trick- artových obrazů je celkem 15.

Pro ty, kteří nevědí, co jsme v galerii fotili, tak vysvětlím, o co jde. Trickart je uměním, které vytváří vizuální iluze. Ty jsou postaveny na zobrazování předmětů, které jakoby skutečně existovaly, ale ve skutečnosti jde jen o dvojrozměrné kresby. Výsledné fotografie jsou úžasné.

Velice nás pobavilo i propracované barevné bludiště, z něhož se jen tak nedostanete...

Nelze jinak, než přiložit několik pořízených fotografií.

Autor: Martina Mičková | karma: 13.16 | přečteno: 504 ×
Poslední články autora